Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

ISTANBUL 2022 - Shopping si Distractie

Tripadvisor Score:4.0
EUR 99 00 EUR
Plecare: 14.12.2022

Ziua 1: BUCURESTI - ISTANBUL

Intalnire la ora 20:00  în Bucuresti la baza Dealului Mitropoliei, unde va asteapta Autocarul Veseliei cu ghidul insotitor. Plecare spre Istanbul pe traseul Bucuresti - Ruse – Veliko Tarnovo - Istanbul. Oprire la DUTY FREE, doar la dus, pentru cca 30 de minute.

Sosire dimineata in Istanbul.

Ziua 2:

ISTANBUL - Palatul Dolmabahce – Tour by night

Sosire in Istanbul, vizitam Palatul Dolmabahce unde ne asteapta ghidul local. Palatul Dolmabahce este unul dintre cele mai faimoase palate din Turcia. Tarif 30 euro/pers.(include intrarea la palat, ghid local si transport cu autocarul)

Cazare la hotel GRAND ÜNAL / BÜYÜK KEBAN / similar 3*

Seara Tour by night. Turul celor doua continente, Europa si Asia. Mergem spre partea asiatica a Istanbulului prin cartierul Levent, traversam cele doua poduri peste Bosfor, Podul Martirilor din 15 iulie si Podul Fatih Sultan Mehmed, unul la dus celalalt cand ne intoarcem, facem si o oprire in Asia cu o vizita la Moscheea Çamlıca, moschee cu sase minarete inaugurata in 2019.

Tarif 20 euro/pers. Include transport autocar, ghid local si ghid insotitor.

Ziua 3: ISTANBUL - Biserica Izvorul Tamaduirii – Biserica Vlaherne – Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului – Moscheea Albastra –Sfanta Sofia.

Mic dejun. La ora 08:00 intalnire cu ghidul insotitor in receptia hotelului. Ne imbarcam in autocar/microbuz pentru a vizita Biserica Izvorul Tamaduirii, cunoscuta sub denumirea de "Manastirea Izvorului Maicii Domnului", este una dintre vechile biserici ortodoxe din cetatea Imparatului

Contantin cel Mare, care potrivit unei vechi legende a fost construita de Imparatul Leon I Tracul, inchinata Maicii Domnului, pe locul unui izvor cu apa tamaduitoare.

Vizitam apoi Biserica Vlaherne - Biserica Maicii Domnului din Vlaherne este cea mai cunoscuta si importanta biserica inchinata Maicii Domnului, din intreaga capitala a Bizantului, dupa Catedrala Sfanta Sofia.

Facem o scurta oprire si la Biserica Sfantul Gheorghe din Fanar, care este catedrala centrala a Patriarhiei Ecumenice din Constatinopol.

Continuăm plimbare către Piata Sultanahmet unde vizitam Hagia Sophia, cunoscută oficial ca Marea Moschee Ayasofya ce a fost la origine o biserică construită din ordinul împăratului Iustinian (527-565) și a servit drept catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol până în 1453, când a fost transformată în moschee. În anul 1935 edificiul  a fost transformat în muzeu, iar in anul 1985 Hagia Sophia a fost inclusă pe lista monumentelor patrimoniului mondial UNESCO. In iulie 2020 muzeul a fost convertit in moschee, iar la data de 24 iulie 2020 a avut loc prima rugaciune, apoi incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior.

Palatul Topkapi sau Cisterna Basilică se viziteaza optional, intrarea se achita individual la fata locului. Palatul Topkapi a fost resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise.

Tot in aceasta zi vom vizita si o renumita fabrica de piele unde vizionam o frumoasa parada a modei si putem achizitiona produse din piele de cea mai buna calitate tratate cu vopseluri naturale si cu o garantie de 2 ani.

Tarif 20 euro/pers. Include transport autocar/microbus, ghid local si ghid insotitor.

Timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar.

Croaziera pe Bosfor cu Seara Turceasca – 50 euro/pers.

Ora 19:30 plecare de la hotel pentru Croaziera si Seara Turceasca pe Bosfor – plimbare feerica cu vaporul pe Bosfor, cina cu bauturi (alcoolice si non-alcoolice) si program artistic cu dansuri traditionale.

Ziua 4: ISTANBUL – Insula printului Büyükada

Mic dejun. Intalnire cu ghidul insotitor la ora 08:15 in receptia hotelului de unde plecam  catre insula Büyükada, din marea Marmara, denumita astfel pentru ca in perioada bizantina printii sau alti membri ai familiilor regale erau exilati aici. E o locatie minunata, cu vegetatie mediteraneana, multa liniste, aer curat, briza calduta si atmosfera de vacanta. Zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Tot aici se afla si Mănăstirea Sf Gheorghe (Aya Yorgi Church), situata pe o culme mai inalta a insulei.

Excursia optionala include transport cu autocarul de la hotel si inapoi la hotel, croaziera pe Marea Marmara cu vas privat, plimbarea pe insula cu masinute electrice si masa de pranz cu preparate din peste.

Tarif 50 euro/pers.

Gratuit la intoarcere ne deplasam la un magazin cu dulciuri traditionale turcesti si mirodenii, de unde putem cumpara si degusta.

Timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar.

Ziua 5: ISTANBUL - BUCURESTI

Mic dejun 06:00 – 06:30. Dupa micul dejun, intalnire cu ghidul insotitor in receptia hotelului, la 06:45 si plecare spre România. Sosire în cursul serii în funcţie de vreme, condiţiile de trafic si formalitatile vamale.

TARIFUL INCLUDE:

• Transport cu autocar clasificat pentru trafic international.

• 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*

• Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

• Ghid local

TARIFUL NU INCLUDE:

• Asigurarea medicala( nu este obligatorie dar o recomandam).

• Intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale

• Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi locali): 10 EURO/persoana se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;

 

SUPLIMENTE si REDUCERI:

• Supliment camera single: 55 €

• Copiii pana in 12 ani neimpliniti  la data plecarii au reducere de 30 euro (valabil in cazul in care impart camera cu 2 adulti).

 

EXCURSII OPTIONALE:

• Croaziera si Seara Turceasca pe Bosfor  – 50 euro/ pers;  –  tariful include plimbare cu vaporul pe Bosfor, cina cu bauturi (alcoolice si non-alcoolice) si program artistic

• Croaziera pe Marmara cu vizita si plimbare pe Insula Printului BUYUKADA + masa de pranz - 50 euro/pers.

• Vizita, intrarile, transportul cu autocarul la Acvariul Florya si Turnul Sapphire – 65 euro/adult si 60 euro/copil pana la 12 ani (minim 15 pers; sub 15 pers. 70 euro/adult si 65 euro/copil pana la 12 ani)

 

 

NOTA:
• Locurile in autocar se distribuie incepand cu a 2-a bancheta in ordinea achitarii avansului.
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditiile meteo, sau alte motive obiective.
● Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard  , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel  se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor  detalii.
● Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
● Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu  acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identitate.
• Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
• Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre insotitorul de grup pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
• Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener vor achita suplimentul de single cu 7 zile inainte de plecare
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti
• Tariful este valabil pentru un numar de minim 30 turisti.

• Pentru REZERVARE se achită un avans (specific fiecarei excursii), direct pe site cu plata online sau se transmite un email la rezervari@luxuriatrans.ro sau  prin depunere directa la orice sucursala a Bancii Transilvania (fara comision bancar) prin internet banking sau transfer bancar in contul:

Lei: RO43BTRLRONCRT0209789901 sau Euro: RO90BTRLEURCRT0209789901 sau  la 0734489107 prin SMS, Whatsapp si telefonic iar diferenţa se achita cu 10 zile înaintea plecării.

Agentia Luxuria Trans & Travel detine polita de asigurare in caz de insolvabilitate la OMNIASIG, nr.  I 56597, valabila pana la 31.12.2022, Licenta de Turism pentru Agentie de Turism TOUROPERATOARE din 21.06.2013 reinnoita in 15.01.2019 cu nr. 563 si este operator de date cu caracter personal nr. 33054 din 01.10.2014.

Cu noi sunteti in deplina siguranta deoarece avem Autocare si Microbuze proprii ce indeplinesc conditiile legale pentru transport intern si international.

ATENTIE :

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

OBSERVATII:
• tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;

• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
• conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
• agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
• efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site) ;
• prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Pentru pachetele turistice din Romania acceptam plata cu vouchere si carduri de vacanta (Edenred - Ticket vacanta, Cheque Vacances, si Sodexo - Turist pass)

• CONDITII FINANCIARE: 

TERMENE DE PLATA:

Minim 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
Minim 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
Diferenta din pretul pachetului turistic cu minim 25 zile inaintea plecarii.
Excursiile de o zi se achita integral la rezervare.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 25 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

• CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

- 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii; 
- 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
- 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de Luxuria Travel (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete Luxuria Travel in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan

vezi mai multe

Servicii

 • Circuit
 • autocar
 • cazare
 • Mic dejun
 • ghid
 • insotitor de grup
 • activitati

Tema

 • Cultura si Istorie
 • Traditii si Obiceiuri
 • shopping

Facilitati unitate de cazare

 • wifi
 • parcare
 • sala de conferinte

Facilitati camera

 • tv
 • aer conditionat
 • baie
 • dus
 • halat de baie
 • prosoape
 • uscator de par
 • seif
 • papuci
 • frigider

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!