Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

Circuit Istanbul 2023

Tripadvisor Score:4.5
EUR 220 00 EUR
pers/pachet
26.04-01.05.2023, 31.05-05.06.2023

Circuit Istanbul 2023

Beneficiază de o experiență unică de croazieră în Istanbul - un oraș ce poartă amprenta istoriei și culturii sale bogate. Lasă-te purtat de curentul râului Bosfor, să admiri arhitectura impresionantă a moscheelor sau să te bucuri de mâncărurile delicioase ale bucătăriei turcești.

Această croazieră îți va oferi o privire de ansamblu asupra frumuseții și diversității Istanbulului. Fii pregătit de farmecul vechilor clădiri ale Istanbulului, de luxul și eleganța palatelor și de misterul învăluit în poveștile orașului. Așadar, relaxează-te și pregătește-te să te lași purtat de ritmul vibrant al Istanbulului pe timpul croazierei!

 

𝐙𝐈𝐔𝐀 𝟏:

BUCURESTI - ISTANBUL

Intalnire la ora 19:30 în parcarea Academiei Militare(monumentul Eroilor Patriei pe Google Maps, statia de metrou Academia Militara), unde va asteapta Autocarul Veseliei cu ghidul insotitor. Plecare spre Istanbul pe traseul Bucuresti - Ruse – Veliko Tarnovo - Istanbul. Oprire la DUTY FREE, doar la dus, pentru cca 30 de minute.

Sosire dimineata in Istanbul.

𝐙𝐈𝐔𝐀 𝟐:

ISTANBUL - Palatul Dolmabahce - Piața Taksim

Sosire in Istanbul, ne intalnim cu ghidul local si plecam sa vizitam Palatul Dolmabahce, unul dintre cele mai faimoase palate din Turcia. Palatul Dolmabahce e ce mai mare și luxoasă reședința din Turcia: 15.000 de metri pătrați construiți, 285 de camere, fără a socotii băile, holurile și anexele. În palat se întâlnește opulența orientală a celor șase sultani care l-au locuit (ultimii conducători ai Imperiului Otoman) cu rafinamentul occidental. De altfel, palatul semănă mai mult cu o reședința imperială franceză sau austriacă, decat cu locațiile din 1001 de nopți. Piața Taksim este o piață importantă din Istanbul, Turcia și este una dintre cele mai aglomerate și animate zone din oraș. Este situată în cartierul Beyoglu, în partea europeană a Istanbulului și este considerată a fi centrul cultural și comercial al orașului. Piața Taksim este adesea considerată ca fiind simbolul libertății și democrației din Turcia, iar numeroase proteste și manifestații politice au avut loc aici de-a lungul anilor.

Tarif 25 euro/pers.(include ghid local, ghid roman, transport local)

Cazare la hotel 3* sau 4* în Laleli sau Aksaray

Timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar.

𝐙𝐈𝐔𝐀 𝟑:

ISTANBUL - Piata Sultanahmet – Sfanta Sofia - Cisternele - Croazieră pe Bosfor

Sosire in Istanbul, ne intalnim cu ghidul local si plecam sa vizitam Piata Sultanahmet unde vizitam Hagia Sophia, cunoscută oficial ca Marea Moschee Ayasofya ce a fost la origine o biserică construită din ordinul împăratului Iustinian (527-565) și a servit drept catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol până în 1453, când a fost transformată în moschee. În anul 1935 edificiul a fost transformat în muzeu, iar in anul 1985 Hagia Sophia a fost inclusă pe lista monumentelor patrimoniului mondial UNESCO. In iulie 2020 muzeul a fost convertit in moschee, iar la data de 24 iulie 2020 a avut loc prima rugaciune.

Tarif 25 euro/pers.(include transport local, ghid local, ghid roman si croaziera pe Bosfor)

Cisternele se viziteaza optional, intrarea se achita individual la fata locului. Palatul Topkapi a fost resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise.

Timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar.

𝐙𝐈𝐔𝐀 𝟒:

ISTANBUL - Acvariul Florya – Turnul Sapphire

Mic dejun. La ora 08:00 intalnire cu ghidul insotitor in receptia hotelului. Ne imbarcam in autocar/microbuz pentru o vizita la o fabrica de piele unde vizionam o frumoasa parada a modei si putem achizitiona produse din piele de cea mai buna calitate tratate cu vopseluri naturale si cu o garantie de 2 ani. Acvariului Florya, unul dintre cele mai mari acvarii din lume, aflat in centrul comercial Aqua Florya. Apoi vizitam Turnul Sapphire care este una dintre cele mai înalte clădiri din Europa și Turcia. Clădirea are 260 de metri înălțime. La înălțimea de 231 de metri, are una dintre cele mai înalte puncte de observare din Istanbul. 

Tarif 25 euro/pers. Include transport autocar/microbus si transport local,ghid local si ghid insotitor

Timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar.

𝐙𝐈𝐔𝐀 𝟓: ISTANBUL – Insula printului Büyükada

Mic dejun. Intalnire cu ghidul insotitor la ora 08:15 in receptia hotelului de unde plecam catre insula Büyükada, din marea Marmara, denumita astfel pentru ca in perioada bizantina printii sau alti membri ai familiilor regale erau exilati aici. E o locatie minunata, cu vegetatie mediteraneana, multa liniste, aer curat, briza calduta si atmosfera de vacanta. Zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Tot aici se afla si Mănăstirea Sf Gheorghe (Aya Yorgi Church), situata pe o culme mai inalta a insulei.

Tarif 50 euro/pers. (include transport cu autocarul de la hotel si inapoi la hotel, croaziera pe Marea Marmara cu vas privat sau de linie, plimbarea pe insula cu masinute electrice si masa de pranz cu preparate din peste.)

Croaziera pe Bosfor cu Seara Turceasca.

Ora 19:30 plecare de la hotel pentru Croaziera si Seara Turceasca pe Bosfor – plimbare feerica cu vaporul pe Bosfor, cina cu bauturi (alcoolice si non-alcoolice) si program artistic cu dansuri traditionale.

Tarif: 50 euro/pers.

𝐙𝐈𝐔𝐀 𝟔:

ISTANBUL - BUCURESTI  

Mic dejun 06:00 – 06:30. Dupa micul dejun, intalnire cu ghidul insotitor in receptia hotelului, la 06:45 si plecare spre România. Vizita la Moscheea Selimiye din Edirne este înconjurată de patru minarete, fiecare cu o înălțime de 83 de metri și fiecare aflat exact la aceeași distanță față de centrul cupolei. Fiecare minaret are câte trei balcoane, un omagiu adus sultanului Selim al II-lea, cel de-al unsprezecelea sultan al Imperiului Otoman. Sosire în cursul serii în funcţie de vreme, condiţiile de trafic si formalitatile vamale.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat pentru trafic internațional.
 • 4 nopți cazare cu mic dejun la hotel 3* sau 4* în Laleli sau Aksaray
 • Ghid însoțitor din partea agenției pe traseu.
 • Asigurare călători și bagaje pe timpul transportului

 

TARIFUL NU INCLUDE:

• Asigurarea medicala( nu este obligatorie dar o recomandăm).

• Intrările la obiectivele turistice și excursiile opționale

• Taxa de oras 7 EURO/pers/sejur

 

SUPLIMENTE și REDUCERI:

• Supliment camera single de la 145 €

• Copiii între 2 și 12 ani, neîmpliniți  la data plecării, au reducere de 40 euro (valabil în cazul în care împart camera cu 2 adulți).

 

Pentru achiziționarea a cel puțin 2 excursii opționale în agenție beneficiați de 10% reducere din prețul excursiilor opționale alese.

vezi mai multe

NOTĂ:

 

1.      Locurile în autocar se distribuie începând cu a 2-a banchetă în ordinea achitării avansului.

2.      Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului. Obiectivele menționate în program pot fi înlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agenție sau de turiști, ci doar de starea drumurilor, condițiile meteo, sau alte motive obiective.

3.      Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de ministerul de resort al țării respective. În oferta agenției tipul de cameră prezentat nu este întotdeauna cel pentru camera standard ! În mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard  , va rugăm să accesați pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel  se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup. Hotelierii pot solicita plăți suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscină, etc.) Va rugăm ca în momentul sosirii la hotel, să solicitați recepționerului să va informeze cu exactitate asupra acestor  detalii.

4.      Situații de forță majoră și neprevăzute cum ar fi : războaie, cutremure, greve , fenomene naturale și meteo deosebite ,etc., nu obligă agenția la despăgubiri sau compensații.

5.      Pentru retragerile din orice motiv înaintea plecării, se aplică penalizări conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomandă încheierea asigurării STORNO , valabilă pentru situații deosebite , demonstrate cu  acte doveditoare, cum ar fi : îmbolnăviri , deces, furtul/ distrugerea pașaportului / cărții de identitate.

6.      Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. În funcție de durata fiecărei vizite și de întârzierile turiștilor peste timpul alocat de către însoțitorul de grup pentru fiecare obiectiv în parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.

7.      Persoanele care se înscriu singure și pentru care agenția nu găsește un partener vor achita suplimentul de single cu 7 zile înainte de plecare

8.      Copiii beneficiază de reducere doar pentru cazare în cameră cu 2 adulți

9.      Tariful este valabil pentru un număr de minim 30 turiști.

10.   Pentru REZERVARE se achită un avans (specific fiecărei excursii), în agenție sau direct pe site cu plata online sau se transmite un email la rezervari@luxuriatrans.ro sau  prin depunere directă la orice sucursala a Băncii Transilvania (fără comision bancar) prin internet banking sau transfer bancar în conturile:

a)      Lei: RO43BTRLRONCRT0209789901

b)     Euro: RO90BTRLEURCRT0209789901.

 

 

Agenția Luxuria Trans & Travel deține poliță de asigurare în caz de insolvabilitate la OMNIASIG, nr.  I 56648, valabilă până la 31.12.2023, Licență de Turism pentru Agenție de Turism TOUROPERATOARE din 21.06.2013 reînnoită în 15.01.2019 cu nr. 563 și este operator de date cu caracter personal nr. 33054 din 01.10.2014.

 

ATENȚIE :

 

! În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat în program agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar.

 

 

OBSERVAȚII:

 

1.      Tarifele de intrare la obiectivele turistice sau excursiile opționale se achită în moneda locală la ghid și pot suferi modificări în funcție de sezon sau pot fi modificate de către autoritățile locale, independent de agenție;

2.      Pentru achiziționarea a cel puțin 2 excursii opționale în agenție beneficiați de 10% reducere din prețul excursiilor opționale alese

3.      Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile din țările vizitate, ca atare facilitățile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

4.      Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;

5.      Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup;

6.      Conform reglementărilor internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali;

7.      Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la organele competente;

8.      Efectuarea parțială sau integrală a oricărei sume prin intermediul bancar reprezintă acceptarea pe deplin a termenilor și condițiilor prevăzute în contractul de prestări servicii turistice (disponibil pe site) ;

9.      Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.

Pentru Istanbul s-a stabilit ca de la 01.01.2023 să se achite o taxa de 7 EURO/pers/sejur

 

CONDIȚII FINANCIARE:

a)      TERMENE DE PLATA:

Minim 20% din prețul pachetului turistic la înscriere;

Minim 30% din prețul pachetului turistic cu minim 60 zile înaintea plecării;

Diferența din prețul pachetului turistic cu minim 25 zile înaintea plecării.

Excursiile de o zi se achita integral la rezervare.

Procentul aferent primei plăti să va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 25 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.

În cazul nerespectării termenelor de plata, Agenția își rezervă dreptul de a anula rezervarea.

 

b)     CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI:

- 20% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 90 zile - 60 zile înaintea plecării;

- 50% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 59 zile - 30 zile înaintea plecării;

- 80% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 29 zile - 15 zile înaintea plecării;

- 100% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 15 zile calendaristice înainte de dată plecării sau pentru neprezentarea la program.

IMPORTANT! Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să uzați de acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei.

Notă: În situația în care măsurile luate de către autorități impun restricții de călătorie care îngreunează sau fac imposibilă executarea pachetului de servicii de călătorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de Luxuria Travel (considerat anexă la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de călătorie, pentru întreagă suma achitată). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervări pentru orice pachete Luxuria Travel în calitate de organizator. În cazul utilizării VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Servicii

 • charter
 • Circuit
 • autocar
 • cazare
 • masa
 • Mic dejun
 • ghid
 • insotitor de grup
 • activitati

Tema

 • circuite-externe
 • culinar
 • traditii-obiceiuri
 • Lux
 • shopping

Facilitati unitate de cazare

 • wifi
 • parcare
 • restaurant
 • bar
 • spa
 • sala de conferinte
 • centru de afaceri
 • zonă de lounge-tv comuna
 • incalzire
 • facilitati banchet

Facilitati camera

 • wifi
 • tv
 • aer conditionat
 • baie
 • baie privata
 • dus
 • halat de baie
 • prosoape
 • uscator de par
 • acces cu card magnetic
 • seif
 • set de cusut
 • papuci
 • frigider

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!